Reacties

Reactie op “kindergedichten”, van Johanna
Lieve Anna, Jouw gedichten raken mij steeds opnieuw in mijn hart. Dank je wel, dat jij ze met ons wilt delen. Ik zie uit naar weer een nieuw gedicht van jou en hoop dat er nog vele zullen volgen.
———————————————————————————————————————————————–
Reactie op boek “Juf”, van Johanna
Lieve Anna. De eerste keer dat ik jouw boekje “Juf” las, sprak dit verhaal mij meteen aan. Schuld is zo belastend voor kinderen en daar kun je jouw hele leven last van houden als je toen niet zo’n meevoelende en inlevende juf had als jij. Die kinderen boften maar! Het lezen van dit verhaal jaren geleden was een verademing voor alle aangeprate schuld via de kerk en de nonnen op school, het begin van het loslaten van onterechte schuldgevoelens. Nu ik het weer opnieuw lees op jouw site, wil ik jou laten weten dat dit verhaal mij vele jaren geleden heel goed heeft gedaan. Het zou vele mensen nu alsnog van hun schuldgevoelens kunnen bevrijden. Graag nodig ik jou hierbij uit om in ons Centrum een lezing over schuldgevoel te komen geven, waarbij jij onder andere dit mooie verhaal kunt delen, want dat is het meer dan waard.
———————————————————————————————————————————————–
Reactie op “kindergedichten”: Meisje van 8 jaar, naam bij de redactie bekend

Ik vind het een mooi gedicht en krijg er tranen van in mijn ogen.
———————————————————————————————————————————————–
Reactie op “Als je kind anders is”, van Willemien Hopma
Bijzonder beschreven hoe mensen/kinderen met een verstandelijke beperking in het leven staan ! Zo heb ik het vroeger ook ervaren met m’n zusje en 2 tantes en nu tijdens m’n werk in het speciaal onderwijs. Er is zoveel te leren van hun manier van zijn !
———————————————————————————————————————————————–
Reactie op “6 Ik kijk bevreemd naar de discussie die nu plaats vindt over zwarte Piet”, van Francisca
Ik zou het zeker wel wat vinden als de kinderen onbevangen hun Piet vorm kunnen geven, maar in hoeverre zijn zij al beïnvloed door de felheid van de discussie on hen heen?

Reactie Anna: Ik denk dat we hier alleen nog een beetje prettig uitkomen als we een compromis sluiten, anders verdwijnt straks het hele feest en blijven we achter met een vreselijke scheuring tussen grote groepen mensen in ons land. Ik denk dat het dan iets wordt als gewoon een zwarte Piet naast Sint, zonder ringen en rode lippen en verder allemaal gekleurde Pieten.
———————————————————————————————————————————————–

Reactie op “Inleiding: Ontroerende momenten in 37 jaar onderwijs”, van Coby de Jong
Lieve Anna, wat een fantastische site heb je gemaakt, ik ben hem vol respect en bewondering aan het lezen.
———————————————————————————————————————————————–
Reactie op “Relatietekeningen”, van Coby de Jong
Geweldig dat het nu allemaal op internet staat, zet je het ook op facebook, dan kan ik het ‘delen’ liefs
———————————————————————————————————————————————–
Reactie op “4 Anna kom uit de hoek!”, van Coby de Jong
Lieve Anna, wat een fantastische site heb je gemaakt, ik ben hem vol respect en bewondering aan het lezen, liefs Coby
———————————————————————————————————————————————–
Reactie op “Kenmerken van kinderen van de nieuwe tijd”, van Armin Andres 
Wat een supermooie website Anna. En nog mooier dat je ons erop attent hebt gemaakt.  Ik ben een sterk aanhanger van het adagium dat wat je deelt zich vermenigvuldigt. En met deze materie kan mij dit niet vaak genoeg gebeuren. Als opa van een kleine volwassene van 22 maanden verbaas ik mij wekelijks over dit prachtige wezen dat in mijn ogen op sociaal emotioneel vlak zoveel “mooier” en “wijzer” is dan ik voor mogelijk heb gehouden. Ik verwacht dat jouw website mij zeker tot steun zal zijn wanneer ik behoefte heb aan wat achtergrondinformatie en verklaringskader. Enorm bedankt voor wat er al zo mooi staat en wat er nog aan moois zal komen te staan. Ik ben fan.
——————————————————————————————————————————————–
Reactie op “3 Genezen van angst”.  van Margreet Post
Wat een sterk voorbeeld voor ons Anna. Dank je wel. Het leven reikt ons blijkbaar aan, wat we nodig hebben.
Niet altijd even gemakkelijk om het te (h)erkennen.
——————————————————————————————————————————————–
Reactie op “Het schoolkind” (Anoniem)
Dit is een van de weinige artikelen over onderwijs die er echt toe doen en dus op een goede manier de diepte in gaan. Komt dichtbij de antroposofisch, algemeen menselijke benadering en vrijeschool (als het goed wordt uitgevoerd !). Moedig ook omdat dit het huidige onderwijssysteem doet kantelen en vraagt naar een (totaal) nieuwe benadering vanuit innerlijkheid en zielservaring, die een begin krijgen door zelfopvoeding in open mind, open heart en open wil. Hiervoor zullen we oordelen, cynisme en angst moeten omvormen tot imaginatie, inspiratie en intuïtie. Kinderen herkennen deze moedige inspanning en zijn blij weer echte, bewust liefdevolle mensen te ontmoeten. Dit werkt preventief voor gedragsproblemen, pesterijen en verdere stoornissen, die momenteel alleen nog maar toenemen, mede door een (veelal) materialistische opvoeding en reductionistische onderwijsmethodieken en opleidingen.
——————————————————————————————————————————————–

Reacties zijn gesloten.