over Anna Lamb – Janssen


Anna Lamb komt oorspronkelijk uit het basisonderwijs waar zij 37 jaar, eerst fulltime en later parttime, werkte. Tijdens de laatste jaren heeft zij hier de methode mandalatekenen samengesteld en toegepast. Anna Lamb is in januari 2016 overleden.

Zij werd in 1987 mede oprichtster van “De landelijke werkgroep Spiritualiteit in de pedagogie”.  Zij begon in dat jaar, tot 2000, een praktijk als therapeute, ook voor kinderen, en ging bovendien lezingen geven door heel Nederland. Anna gaf in haar werk veel aandacht aan de zogenaamde “Nieuwetijds kinderen”.

In 1991 gaf zij een cursus ”Spiritualiteit in het onderwijs” gevolgd in 1993 door themaochtenden “Spiritualiteit in de pedagogie en de spirituele ontwikkeling van de mens”.

In januari 2000 startte zij een cursus “Mystiek”.
In deze cursus werd al reeds een beginnende handreiking geboden om te komen tot het bewust leven vanuit het Hogere Bewustzijn.

Vanaf september 2002 tot 2008 gaf zij les in het leren toepassen van de integratiebehandeling en het onderdeel kennis nemen van het spiritueel mensbeeld in de opleiding voor kindertherapeuten: LOSK (landelijke opleiding spirituele kinderhulp en begeleiding).

Zij heeft in 2004 een z.g. Inwijdingsschool opgezet waar een handreiking wordt geboden: een twaalfvoudig pad om te komen tot leven vanuit het Hogere Bewustzijn (vanuit Psychosofia).

Zij heeft in 1994 de stichting B.I.S. (Stichting Bewustwording en Integratie van Spiritualiteit) en de diverse afdelingen (L.O.S.K.: Landelijke Opleiding Spirituele Kinderhulp en therapeutengroep S.H.A.K.) de kerngroep en de werkgroepen (Laatste levensfase, pedagogie) mede opgezet.
Zij was in deze groepen vertegenwoordigd en leverde daarin een geïnspireerde bijdrage.

Inspiratief ontvangen spirituele kennis vormt de inhoud van de Inwijdingsschool, cursussen, lezingen, verdiepingsochtenden, therapieën en teksten, die Anna gegeven heeft. Zij sprak geïnspireerd tijdens haar cursussen, lezingen enz. en de inhoud van haar teksten is door eigen inspiratie en ook door die van anderen, onder wie Zohra Noach en Marieke de Vrij, ontstaan.

Copyright: Anna Lamb 2007

Reacties zijn gesloten.