HUILBABY’S    

fotoAuteur:         Marleen Oosterhof
Inspiraties:  M.de Vrij (gewone en spirituele achtergronden).

Al enige tijd verdiep ik me in mijn werk als orthopedagoog in de gewone en minder gewone oorzaken bij huilbabies. Via inspiraties van Marieke de Vrij komen we vaak achter de diepere achtergronden van bepaalde problematiek. Hieronder een overzicht van de ons nu bekende oorzaken en de “spirituele” diepgang van een aantal ervan. De inzichten en meer gedetailleerdere adviezen zijn verwerkt in een protocol wat ik schreef over het omgaan met huilbaby’s in de reguliere gezondheidszorg. (Letterlijke inspiratie is “schuingedrukt”).

Wanneer spreken we van een huilbaby?
Huilen is het communicatiemiddel van een baby om zich kenbaar te maken aan zijn omgeving. Wanneer het kind meerdere uren per dag huilende is en wanneer het voor de omgeving niet te begrijpen is, waarom het kind huilt, dan spreken we van een “huilbaby”. Achter het huilen ligt meestal een boodschap; daarom dient de baby net zolang geobserveerd te worden, totdat hij begrepen wordt. Huilen schijnt toch essentieel te zijn voor de longontwikkelingsfunctie en de zelfbekrachtiging van het kind. Niet alle huilen duidt op een gevoel van niet-welbevinden. Echter wanneer het kind huilt en zich niet prettig voelt, dient het kind zich gehoord te voelen op een wijze van bemoediging.

50% van alle oorzaken van extreem veel huilen, heeft een z.g.lichamelijke oorzaak, zoals: honger, moeheid, spijsverteringsproblematiek, huidovergevoeligheid, niet lekker liggen, te warm/te koud, te weinig beschutting, overgevoelig voor bepaalde stoffen e.d..
Veel kinderen voelen zich onvoldoende begrepen in deze en zodoende wordt hier al vaak de basis gelegd voor veel interactieproblemen op basis van onveiligheidsgevoelens.

Niet alle lichamelijke oorzaken zijn snel op te lossen, met name veel spijsverteringsproblematiek en huidovergevoeligheid.
Laat daarom de ouder het kind benaderen op een wijze van bemoediging. Leer de ouder hoe hij het kind innerlijk zaken kan “uitleggen”, zodat het zich begrepen voelt. Als het kind zich gesteund voelt, ook al heeft het ergens last van, dan is er geen schade wat betreft de basisveiligheid van het kind.

Spijsverteringsproblematiek komt veel voor. Hier wordt in de reguliere gezondheidszorg vaak heel eenzijdig mee omgegaan. De problemen zijn veelal het gevolg van het niet-zuiver eten van de ouder (bij borstvoeding) of het niet kunnen verwerken nog van kant-en-klaar voedsel, daar de structuur van het kind hiervoor nog te verfijnd is. Goede voedingsalternatieven zijn vaak niet voorhanden.

Huidallergie: veel kinderen zijn erg gevoelig voor bepaalde stoffen en reageren met een ruwe huid, exceem e.d. en extreem veel huilen aanvankelijk.

Inspiratief hierover het volgende(Marieke de Vrij)
Veel van deze kinderen sluiten zich af voor aanrakingen door hun huid te verruwen, waardoor zij psychosomatisch aangeven niet aangeraakt te willen worden. Deze kinderen hebben menigmaal gevoelige zaken meegemaakt in het leven voor dit leven, waarin zij zichzelf zeer moeizaam hebben kunnen doen bewegen binnen zich vrijgeven op een uiterlijke wijze van wat innerlijk in hen omging. Zij hebben menigmaal zichzelf beschermd door hun gevoelens verborgen te weten te houden en te doen alsof zij het met zaken eens waren in hun omgeving, terwijl zij dit innerlijk niet waren. Deze kinderen hebben daarom nu last van een overgangsperiode van weer te komen in vertrouwen naar de buitenwereld toe en te komen tot zelfinmenging.”

De therapie ligt in het z.g. “innerlijk toespreken“.
Als begeleider leer je de moeder het kind gelijkwaardig te benaderen op zieleniveau. Wezenlijke contactlegging is essentieel, waarin je het kind zijn “leerthema” kunt uitleggen en waarin je hem kunt bemoedigen. Bewustzijn van dit thema is essentieel wil je het kind wezenlijk kunnen bereiken.

fotoEen tweede grote groep oorzaken van extreem veel huilen ligt in de interactie tussen het kind en zijn ouders. Het zeer jonge kind is gevoelsmatig-emotioneel nog geheel betrokken op de ouders en neemt van hen elke spanning, bezorgdheid, nervositeit waar. Dit hoeft geen probleem te zijn (ouders zitten immers ook in een ontwikkelingsproces), mits zij zich er maar van bewust zijn dat het kind dit allemaal waarneemt en mits zij bereid zijn het kind veel in deze “uit te leggen”.
Zorgvuldig en gelijkwaardig met het kind omgaan is hierbij zeer essentieel. Ouders en kind hebben veel aan elkaar te leren ook in deze eerste levensfase.
Wel nadelig voor de ontwikkeling van de baby is de situatie waarbij onenigheid bestaat tussen de ouders op een onuitgesproken wijze. Met name de nonverbale disbalans tussen beide ouders kan op een klein kind zeer storend werken, daar dit als beklemmend wordt ervaren.
Er zijn ook ouders waarvan het kind eigenlijk geen moment mag huilen.
Dit betekent in feite een ontkenning van een deel van het kind. Immers de boodschap die de ouders aan hun kind geven is: het is goed, als je stil bent en in een evenwichtige stemming; wij staan niet toe, dat je ook andere momenten hebt. Wij willen alleen een paradijs hier op aarde, wij geloven niet dat je krachtig genoeg bent om je eigen vervelende momenten te boven te komen enz. Dit leidt uiteindelijk tot veel emotionele problematiek. Het is belangrijk de ouders te leren wederom het kind met respect te benaderen, hem te bevestigen in al zijn aspecten en hem te bemoedigen als er moeilijke momenten zijn.

Een derde groep huilbabies (ongeveer 10% van alle extreme huilers) wordt gevormd door “bijzondere problematiek“, waaronder we rekenen: de (over)prikkelbare baby, de overactieve baby en de baby die buien kent, waarin hij angstige zaken (her)beleeft. Eigenlijk in onze “spirituele” optiek gezien, de kinderen met bijzondere ontwikkelingskansen, mits goed herkend en begeleid!!
De overprikkelde baby is zeer alertgevoelig in het opnemen van indrukken van allerlei soort. (geluid, licht, aanrakingen, aanwezigheid van meerdere personen, bewegingen van mensen en apparaten). Deze baby’s zijn moeilijk hanteerbaar voor de ouders, daar de gewone omgang al vlug leidt tot een overreactie. Wij denken dat met name de eerste drie maanden erg essentieel zijn in de begeleiding. We zien n.l. dat wanneer de eerste maanden niet omgeven zijn met overprikkeling, het kind zich geleidelijk aan meer rustig kan ontwikkelen. Deze baby dient een omgeving om zich heen te hebben die in evenwicht is: langzame weloverwogen bewegingen, zachte kleuren en geluiden enz.
Via inspiratie bestaat de volgende hypothese over deze kinderen:
“Er is nog onvoldoende indaling van de geest in het lichaam, waardoor ze overalert reageren. Er is vaak sprake van angst voor incarnatie, omdat de incarnatie veelvragend zal zijn en het kind dit reeds bij voorbaat wetende is, waardoor het angstig is voor overvraging van het leven zelf. Deze kinderen zijn angstig niet paraat te zijn voor wat het leven hen vraagt, daarom is geruststelling en een ondersteunende benadering adequaat, omdat het kind dient te vertrouwen op de eigen krachten die ingebouwd zijn in hemzelf om dit leven tot een goed einde te brengen.”

De overactieve baby is van binnenuit onrustig, gespannen. Deze baby kan zich in tegenstelling tot de overprikkelde baby in een rustige omgeving niet zelf ontspannen en moet hier veelal bij geholpen worden. Het overactieve kind heeft vaak een tekort aan lichaamscontact, bemerkt aanrakingen aanvankelijk nauwelijks op, houdt niet van knuffelen, zuigt indrukken van buitenaf naar binnen (houdt van een prikkelrijke omgeving), jut zichzelf op en vindt het dan moeilijk om weer rust te vinden. De overactiviteit kan direct vanaf de geboorte ontstaan, maar begint ook vaak pas enige weken of maanden erna.
Via inspiratie bestaat hierover de volgende hypothese:
“Kinderen als deze hebben menigmaal zich in aanvang afzijdig van hun omgeving gehouden omdat zij overgangsmoeilijkheden hadden om te komen in acceptatie van waar binnen zij geïncarneerd zijn. Zij hebben na verloop van tijd zichzelve voorgenomen om incarnatie te doen doorzetten op een wijze van zelfstandig hier contact mee te zoeken. Echter hun motoriek is een periode lang verstild geweest en vraagt daarom om heractivering. Daar dit soms kan leiden tot stug uitziend lichamelijk gedrag, geeft dit de omstanders het gevoel alsof het kind zich gehandicapt voortbeweegt, daar bewegingen niet natuurlijk vloeiend zijn.”

Het kind versnelt zijn motoriek in feite om te komen tot herprikkeling, daar het lichaam enige tijd onderprikkeld is geweest, omdat het kind niet wezenlijk contact maakte met de wereld om hem heen.

Therapie: bewuste aanrakingen waarin een wezenlijke ontmoetingskracht in ligt. Het kind uitnodigen de incarnatieopdracht aan te gaan en steun hierbij aanbieden.

Tot slot de groep baby’s die regressies beleven, herinneringservaringen hebben. Er zijn evenveel baby’s die prettige zaken herbeleven als angstaanjagende. In dit artikel over huilbaby’s heb ik het over de laatste groep.
Deze kinderen hebben gemeen dat een toestand van algehele ontspanning hen kan doen wegzakken in onverwerkte ervaringen.

“Wanneer deze kinderen zich ontspannen en vervolgens geconfronteerd worden met bepaalde geluiden, bewegingen, personen die oude herinneringen doen herinneren, dan worden zij a.h.w. ongewild getuige van oude zaken die in hen doen herleven.

Zij kunnen dan uitermate overstuur reageren, wanneer dit om angstige herinneringen gaat.”

De therapie/begeleiding bestaat uit het opsporen van de “aanleidingen” , deze helpen te transformeren door een andere energie hierin te leggen en het z.g. innerlijk uitleggen aan het kind wat geschiedt. Dit laatste is specifieker dan bij de vorige groepen baby’s, daar dit kind op een dieper innerlijk niveau aangesproken dient te worden.

219 Responses to HUILBABY’S    

 1. VeselinaAlgow zeggen:

  cheap is 5mg online

  3a33 only best offers is india

 2. Bonjour, mes tarifs vous assurent des orchestrations de qualité, réalistes, sans vous ruiner. Remplissez le formulaire de devis en ligne, cela ne vous engage à rien et vous saurez rapidement ce que je vous propose. Mes services s’adaptent parfaitement à vos besoins, par exemple vous recevez chaque piste audio “brut” séparément pour réaliser vous-même le mixage ou choisissez de recevoir une version déjà pré-mixée. Vous choisissez vous-même les instruments qui accompagneront votre projet ou confiez-nous le soin de réaliser l’orchestration adéquate. Plus d’informations sur http://www.audionomie.com !

 3. There is noticeably a bundle to realize about this. I suppose you made various nice points in features also.

 4. porn website zeggen:

  There are some interesting points in time in this article however I don’t know if I see all of them heart to heart. There’s some validity but I will take maintain opinion till I look into it further. Good article , thanks and we would like more! Added to FeedBurner as nicely

 5. I appreciate you sharing this blog post.Much thanks again. Fantastic.

 6. Great blog article.Really looking forward to read more. Will read on…

 7. I really liked your blog.

 8. LeonillaAlgow zeggen:

  online minimum dosage

  6c7d best place io online online

 9. I think this is a real great post.Thanks Again. Fantastic.

 10. Gabriela Cannan zeggen:

  Very nice post, i certainly love this website, keep on it Go to my website : http://www.neofic.com .

 11. Jag zeggen:

  Really enjoyed this blog article.Thanks Again. Will read on…

 12. Thanks so much for the blog post. Will read on…

 13. e111 card zeggen:

  I really enjoy the blog article. Want more.

 14. dildo zeggen:

  Very good article post.Thanks Again. Really Great.

 15. Very informative article post.Much thanks again. Really Cool.

 16. Very good blog post.Much thanks again.

 17. NailyaAlgow zeggen:

  no xplode online

  e9c8 basso costo di online

 18. Really appreciate you sharing this post. Fantastic.

 19. Wow, great blog article.Really thank you! Cool.

 20. I really like and appreciate your post.Much thanks again. Much obliged.

 21. I truly appreciate this post.Really thank you! Fantastic.

 22. Jasa like zeggen:

  I know top Blog professionals would really like your blog. You have a good head on your shoulders. You always know just what to say. I truly appreciate this page. Neat post.

 23. SenyaAlgow zeggen:

  best deal on cialis online

 24. It is interesting. Tell to me, please – where I can find more information on this question?

 25. Thank you, I have just been looking for info approximately this topic for
  a while and yours is the greatest I’ve found out till now.

  But, what in regards to the bottom line? Are you sure concerning
  the supply?

 26. Enjoyed every bit of your post. Fantastic.

 27. Wow, incredible blog layout! How lengthy have you ever been blogging for? you make blogging look easy. The overall look of your site is magnificent, as smartly the content material!

 28. FortunataAlgow zeggen:

  online au canada

  916a bancuri despre online

 29. I truly appreciate this blog article.Much thanks again.

 30. business track zeggen:

  I think this is a real great post.Really thank you! Cool.

 31. SelifanAlgow zeggen:

  we use it how much online

  5978 online online in hong kong

 32. Thanks-a-mundo for the blog post.Really looking forward to read more. Keep writing.

 33. wow, awesome blog article. Will read on…

 34. sa zeggen:

  I cannot thank you enough for the post.Really looking forward to read more. Cool.

 35. This is one awesome blog article.Really looking forward to read more. Keep writing.

 36. office gadgets zeggen:

  I relish, result in I discovered just what I used to be taking a look for. You have ended my 4 day lengthy hunt! God Bless you man. Have a great day. Bye

 37. There are some attention-grabbing cut-off dates in this article however I don’t know if I see all of them heart to heart. There may be some validity however I will take maintain opinion until I look into it further. Good article , thanks and we would like extra! Added to FeedBurner as well

 38. Shilajit zeggen:

  I think this is a real great article. Cool.

 39. poker zeggen:

  Major thankies for the article post.Really looking forward to read more. Want more.

 40. nike rose zeggen:

  I want to get across my admiration for your kindness for individuals who really need help with this area of interest. Your real commitment to getting the message all-around became extraordinarily valuable and has permitted some individuals just like me to reach their aims. Your personal important advice implies a lot to me and additionally to my office colleagues. Many thanks; from everyone of us.

 41. fetish zeggen:

  Thanks so much for the blog article.Really looking forward to read more. Cool.

 42. Awesome blog post.Really thank you! Much obliged.

 43. Really appreciate you sharing this article post.Thanks Again. Keep writing.

 44. wow, awesome blog.Really looking forward to read more. Awesome.

 45. booty zeggen:

  Hey there! Do you know if they make any plugins to safeguard against hackers? I’m kinda paranoid about losing everything I’ve worked hard on. Any recommendations?|

 46. Appreciate you sharing, great article post.Really looking forward to read more. Want more.

 47. rose zeggen:

  best web.

 48. sa zeggen:

  A big thank you for your blog article.Thanks Again. Want more.

 49. sex zeggen:

  You’re so awesome! I do not think I have read through a single thing like this before. So wonderful to discover someone with some unique thoughts on this topic. Really.. thanks for starting this up. This web site is one thing that is required on the web, someone with a bit of originality!|

 50. pharma zeggen:

  Magnificent beat ! I wish to apprentice while you amend your site, how can i subscribe for a blog site? The account aided me a acceptable deal. I had been a little bit acquainted of this your broadcast offered bright clear idea|

 51. 188bet zeggen:

  I think this is a real great article post.Thanks Again. Will read on…

 52. dmca zeggen:

  I truly appreciate this blog post.Really looking forward to read more. Really Cool.

 53. Good info! Interesting informations over here. It is pretty worth enough for me. Personally, if all site owners and bloggers made good content as you did, the Inet will be much more helpful than ever before. I couldn’t resist commenting. I ‘ve spent 3 hours trying to find such tips. I will also share it with a couple of friends interested in it. I’ve just bookmarked this website. Right now with the task done, I going to watch some free online amateur cams. Gracias!! Greetings from Tuscaloosa!

 54. Im thankful for the blog. Fantastic.

 55. A formidable share, I simply given this onto a colleague who was doing just a little analysis on this. And he in reality bought me breakfast as a result of I discovered it for him.. smile. So let me reword that: Thnx for the treat! However yeah Thnkx for spending the time to debate this, I feel strongly about it and love studying extra on this topic. If possible, as you develop into expertise, would you mind updating your blog with more particulars? It’s extremely helpful for me. Large thumb up for this blog publish!

 56. Thanks-a-mundo for the blog post.Really looking forward to read more.

 57. Thanx for a very informative blog. Where else may I get that type of information written in such a perfect approach? I’ve a challenge that I’m just now running on, and I’ve been on the look out for such information.

 58. Hee zeggen:

  Thanks so much for the blog article.Really thank you! Keep writing.

 59. Thanks again for the blog.Really looking forward to read more. Will read on…

 60. Penis Pumps zeggen:

  I value the blog article. Fantastic.

 61. Have you ever wanted to learn how to buy and sell Bitcoin? There sure is a lot of money to be made trading it. What if there was an easy to follow method that could earn you money? There is. All it takes is following these simple steps. This system is so simple, even a chimpanzee could do it! Follow the link and see for yourself just how easy profiting from Bitcoin can be https://t.grtyv.com/4oye9wkgw0?aff_id=29696&offer_id=5182&nopop=1

 62. Thanks for the article post. Cool.

 63. Thank you for your article post.Thanks Again. Much obliged.

 64. Esta vez te has superado, de verdad.

 65. Thanks so much for the blog.Thanks Again.

 66. Very good blog post.Really thank you! Really Cool.

 67. Shanice Ohern zeggen:

  I every time spent my half an hour to read this website’s articles or reviews every day along with a cup of coffee.

 68. Pure Shilajit zeggen:

  wow, awesome blog.Really looking forward to read more.

 69. xem tử vi zeggen:

  Excellent way of explaining, and nice post to obtain data regarding my presentation focus, which i am going to present in institution of higher education.|

 70. oral sex toy zeggen:

  Really appreciate you sharing this blog.Thanks Again.

 71. This is the suitable blog for anybody who wants to search out out about this topic. You realize so much its virtually hard to argue with you (not that I truly would need…HaHa). You undoubtedly put a brand new spin on a subject thats been written about for years. Nice stuff, simply great!

 72. van su zeggen:

  It is perfect time to make some plans for the future and it’s time to be happy. I have read this post and if I could I want to suggest you few interesting things or tips. Maybe you can write next articles referring to this article. I desire to read even more things about it!

 73. Thank you, I have just been looking for info approximately this topic for
  a while and yours is the greatest I’ve found out till now.

  But, what in regards to the bottom line? Are you sure concerning
  the supply?

 74. wow, awesome article post.Thanks Again. Really Great.

 75. Thank you ever so for you post.Thanks Again. Cool.

 76. www.lexmove.org zeggen:

  Say, you got a nice article.

 77. Youre so cool! I dont suppose Ive read anything like this before. So good to seek out any individual with some authentic ideas on this subject. realy thank you for starting this up. this web site is one thing that’s wanted on the web, somebody with a little originality. helpful job for bringing something new to the web!

 78. Hello There. I found your blog using msn. This is a very well written article. I will be sure to bookmark it and come back to read more of your useful information. Thanks for the post. I’ll certainly comeback.

 79. You made some decent points there. I regarded on the internet for the difficulty and found most individuals will associate with along with your website.

 80. Check here zeggen:

  I loved your article post.Really thank you! Want more.

 81. Youre so cool! I dont suppose Ive read anything like this before. So good to seek out any individual with some authentic ideas on this subject. realy thank you for starting this up. this web site is one thing that’s wanted on the web, somebody with a little originality. helpful job for bringing something new to the web!

 82. longchamp bags zeggen:

  Thank you a lot for providing individuals with an exceptionally nice chance to discover important secrets from this web site. It is always very cool and as well , full of amusement for me and my office fellow workers to search your site not less than 3 times every week to read the newest guides you have. And indeed, I’m just certainly impressed concerning the striking strategies you serve. Some 4 ideas on this page are undoubtedly the most efficient I’ve ever had.

 83. There are some interesting points in time in this article however I don’t know if I see all of them heart to heart. There’s some validity but I will take maintain opinion till I look into it further. Good article , thanks and we would like more! Added to FeedBurner as nicely

 84. There are some interesting points in time in this article however I don’t know if I see all of them heart to heart. There’s some validity but I will take maintain opinion till I look into it further. Good article , thanks and we would like more! Added to FeedBurner as nicely

 85. Very informative blog post.Really looking forward to read more. Fantastic.

 86. Great article post.Really thank you! Will read on…

 87. you’re in point of fact a excellent webmaster. The website loading velocity is amazing. It kind of feels that you are doing any distinctive trick. Moreover, The contents are masterpiece. you have performed a wonderful process in this topic!

 88. url zeggen:

  There are some interesting points in time in this article however I don’t know if I see all of them heart to heart. There’s some validity but I will take maintain opinion till I look into it further. Good article , thanks and we would like more! Added to FeedBurner as nicely

 89. wow, awesome post.Thanks Again. Will read on…

 90. Sexy fat girls zeggen:

  Are you the type of guy who likes to look at fat girls naked? If so, then https://t.frtyh.com/755v8haio0?aff_id=29696&offer_id=5331&bo=2753,2754,2755,2756 is the site you’ve been searching for. It’s full of nothing but sexy fat women. These big beautiful women are exactly what your eyeballs have been begging to see. Don’t be surprised if you pop a boner while looking at these hefty honeys. They’re full of curves and are exactly what your penis likes.

 91. Good one! Interesting info over this web. It is pretty worth enough for me. In my view, if all website owners and bloggers made good content as you did, the internet will be much more useful than ever before. I could not resist commenting. I ‘ve spent 1 hour looking for such tips. I’ll also share it with some friends interested in it. I’ve just bookmarked this web. Right now with the task done, I going to watch some model trans cams. Thank you!! Greetings from New York City!

 92. Thanks for the info. It was very helpful to me.

 93. An article that has made me think carefully. I appreciate it. (Enseignes et lettres)

 94. Vance Haydock zeggen:

  Everything is very open with a very clear description of the challenges. It was truly informative. Your website is very useful. Many thanks for sharing!

 95. A round of applause for your blog article.Much thanks again. Cool.

 96. clit sex toy zeggen:

  I truly appreciate this article.Thanks Again. Want more.

 97. cartel luminoso zeggen:

  Me gusta tu pagina.

 98. Everyone loves what you guys tend to be up too. This kind of clever work and coverage! Keep up the superb works guys I’ve added you guys to my own blogroll.

 99. This is the suitable blog for anybody who wants to search out out about this topic. You realize so much its virtually hard to argue with you (not that I truly would need…HaHa). You undoubtedly put a brand new spin on a subject thats been written about for years. Nice stuff, simply great!

 100. Tired of not having a special someone? Maybe you just want to get laid and nothing else. It doesn’t matter what type of relationship you’re looking for. You can find it at https://t.irtyc.com/j86z7cbgsg?aff_id=29696&offer_id=3785&bo=2753,2754,2755,2756 There are plenty of single ladies here. The weekend is almost here. Find someone to spend it with. Who knows, you might even get lucky.

 101. I value the blog post.Really looking forward to read more. Cool.

 102. HERMES財布 zeggen:

  Hi there, i read your blog from time to time and i own a similar one and i was just curious if you get a lot of spam feedback? If so how do you reduce it, any plugin or anything you can advise? I get so much lately it’s driving me insane so any assistance is very much appreciated.

 103. I really enjoy the post. Want more.

 104. I truly appreciate this blog article.Thanks Again. Really Great.

 105. Are you sick and tired of being lonely? Why should you not have someone special in your life? Everyone deserves to find love. You can find that and a whole lot more at https://t.irtyc.com/avekqggwlc?aff_id=29696&offer_id=3785&bo=2753,2754,2755,2756 This is one of those sites where it’s super easy to hook up. You’ll meet all kinds of girls. Don’t sit on the couch and hang out online all night. Hook up with a chick and have yourself a little fun. Every guy deserves to have a gal in his life. What are you waiting on?! Connect with a cutie today and put a smile all over your face.

 106. I value the article.Really thank you! Fantastic.

 107. Thank you for the auspicious writeup. It in fact was a amusement account it. Look advanced to far added agreeable from you! However, how could we communicate?

 108. Get laid today zeggen:

  Are you looking to get laid today? As in right this fucking minute? If so, then you need to check out https://t.hrtye.com/ze97vsfi2o?aff_id=29696&offer_id=5614&nopop=1 This is the one site where you can get some action the same day you join. Don’t even fool around with Facebook and those other so called dating sites. You’re never going to get laid at any of those places. There’s all kinds of pussy just waiting for you to pound it silly here. Don’t forget to buy a box of condoms while you’re out today. You’re going to need them!

 109. Hey there! Someone in my Myspace group shared this site with us so I came to check it out. I’m definitely enjoying the information. I’m book-marking and will be tweeting this to my followers! Terrific blog and fantastic style and design.

 110. Im obliged for the blog post.Really looking forward to read more. Cool.

 111. Reomendaré tu post.

 112. I truly appreciate this blog article. Cool.

 113. Presently the grade of our very own bordering is now a vital condition. The complete community human population shall be rising hence swiftly the planet is now also congested.

 114. Wow, great article.Really looking forward to read more. Really Cool.

 115. Samuel Craigo zeggen:

  Pretty! This was a really wonderful article. Thank you for providing this info.

 116. There’s nothing hotter in this entire world than seeing two girls make sweet love. Seeing a girl face deep in pussy is a dream come true. Dreams have a way of turning into reality at https://t.frtyt.com/ekuezzm5kw?aff_id=29696&offer_id=5407&nopop=1 This site is dedicated to stepsisters who love to lick and finger each other. You always knew stepsisters did this sort of thing with each other. You just never seen it with your own eyes until now!

 117. Latosha Allery zeggen:

  Does anyone know how you get those customised backgrounds on wordpress. All i can seem to get is the ones they provide. Can someone help me pleaseeeeeeeeeee?.

 118. Hi, I do believe this is an excellent website. I stumbledupon it 😉 I am going to revisit yet again since i have saved as a favorite it. Money and freedom is the best way to change, may you be rich and continue to help others.

 119. Hello, I enjoy reading all of your article post. I wanted to write a little comment to support you.

 120. Im thankful for the blog.Much thanks again. Keep writing.

 121. Hi friends, how is everything, and what you desire to say about this paragraph, in my view its genuinely awesome in support of me.

 122. Charles zeggen:

  Best interest. Thanks

 123. Can I just say what a reduction to find someone who actually knows what theyre speaking about on the internet. You positively know learn how to carry a difficulty to light and make it important. Extra people must learn this and perceive this side of the story. I cant imagine youre not more common since you undoubtedly have the gift.

 124. Micah Preslar zeggen:

  Hey! This is kind of off topic but I need some advice from an established blog. Is it hard to set up your own blog? I’m not very techincal but I can figure things out pretty quick. I’m thinking about creating my own but I’m not sure where to begin. Do you have any ideas or suggestions? Appreciate it

 125. Hey there! I’ve been following your site for some time now and finally got the courage to go ahead and give you a shout out from Kingwood Texas! Just wanted to mention keep up the fantastic work!

 126. rakeback zeggen:

  Im thankful for the blog article.Thanks Again. Really Cool.

 127. I simply couldn’t go away your web site prior to suggesting that I actually enjoyed the standard information a person provide for your visitors? Is gonna be back steadily to check out new posts

 128. Wow, this post is pleasant, my younger sister is analyzing these things, therefore I am going to inform her.

 129. Hi there, just wanted to say, I loved this post. It was practical. Keep on posting!

 130. redporn zeggen:

  Thanks for sharing a great information. I agree with you. Blog Commenting is such a powerful technique to get the quality back link.

 131. Im obliged for the blog post. Really Great.

 132. Mega good! Interesting tips over here. It’s pretty worth enough for me. In my view, if all website owners and bloggers made good content as you did, the web will be much more useful than ever before. I could not refrain from commenting. I have spent 3 hours trying to find such informations. I will also share it with a couple of friends interested in it. I have just bookmarked this website. Now with the work done, I will find some live gay cams. Thanks!! Greetings from San Francisco!

 133. Greetings! I’ve been reading your site for a while now and finally got the courage to go ahead and give you a shout out from Austin Texas! Just wanted to say keep up the fantastic job!

 134. I could not refrain from commenting. Perfectly written!

 135. sex toys zeggen:

  Thank you for your article post.Thanks Again. Fantastic.

 136. finger sex toy zeggen:

  I value the article post.Really thank you! Much obliged.

 137. Empire Flooring zeggen:

  Thanks again for the post.Thanks Again. Keep writing.

 138. There are some interesting points in time in this article however I don’t know if I see all of them heart to heart. There’s some validity but I will take maintain opinion till I look into it further. Good article , thanks and we would like more! Added to FeedBurner as nicely

 139. etherium zeggen:

  I value the blog post.Really looking forward to read more. Awesome.

 140. Thank you for your post.Much thanks again. Keep writing.

 141. A round of applause for your post. Cool.

 142. Youre so cool! I dont suppose Ive read anything like this before. So good to seek out any individual with some authentic ideas on this subject. realy thank you for starting this up. this web site is one thing that’s wanted on the web, somebody with a little originality. helpful job for bringing something new to the web!

 143. java training zeggen:

  I really liked your post.Really thank you! Much obliged.

 144. Sugar Baby zeggen:

  I really enjoy the blog.Really looking forward to read more.

 145. Say, you got a nice article post.Thanks Again.

 146. I love what you guys are usually up too. This kind of clever work and coverage! Keep up the awesome works guys I’ve added you guys to my blogroll.

 147. This is a really good tip especially to those fresh to the blogosphere. Short but very precise information… Appreciate your sharing this one. A must read post!

 148. For hottest news you have to visit web and on internet I found this web page as a finest site for most up-to-date updates.

 149. Rubye Jimmerson zeggen:

  This is my first time pay a visit at here and i am in fact pleassant to read all at single place.

 150. Great article.Really looking forward to read more. Will read on…

 151. Escorts Toronto zeggen:

  Very neat blog article.Thanks Again. Will read on…

 152. Thanks-a-mundo for the blog article.Really looking forward to read more. Awesome.

 153. I’d need to test with you here. Which is not one thing I normally do! I get pleasure from studying a put up that may make people think. Additionally, thanks for permitting me to remark!

 154. Bond Cleaning zeggen:

  I really like and appreciate your article.Much thanks again. Really Cool.

 155. wow, awesome blog post.Really looking forward to read more. Really Great.

 156. Appreciate you sharing, great blog.Much thanks again. Fantastic.

 157. Fantastic goods from you, man. Ive study your stuff ahead of and youre just as well amazing. I enjoy what youve got right here, adore what youre stating and the way you say it. You make it entertaining and you even now manage to help keep it wise. I cant wait to go through additional from you. That is really an incredible weblog.

 158. Really enjoyed this article. Keep writing.

 159. I loved your article.Much thanks again. Will read on…

 160. Doyle Guzewicz zeggen:

  Hello there, just became aware of your blog through Google, and found that it is really informative. I’m gonna watch out for brussels. I’ll be grateful if you continue this in future. A lot of people will be benefited from your writing. Cheers!

 161. I really liked your post.Much thanks again. Keep writing.

 162. Tyree Holder zeggen:

  We’re a bunch of volunteers and opening a brand new scheme in our community. Your website offered us with helpful information to work on. You have performed an impressive process and our whole community might be grateful to you.

 163. dmca zeggen:

  Very neat article.Thanks Again. Much obliged.

 164. I’ve been having issues with my Windows hosting. It has set me back quite a bit while making the next list. This is the current list that I have. I should add another list in less than a week. I’ll let you all know when the next list is ready. Thank you for your patience.

 165. This is one awesome blog article. Will read on…

 166. Major thanks for the article.Really thank you! Great.

 167. clay erickson zeggen:

  Thanks so much for the blog post.Thanks Again. Really Cool.

 168. jual kaca film zeggen:

  There are some interesting points in time in this article however I don’t know if I see all of them heart to heart. There’s some validity but I will take maintain opinion till I look into it further. Good article , thanks and we would like more! Added to FeedBurner as nicely

 169. Thank you for your blog post.Much thanks again. Keep writing.

 170. I know top Blog professionals would really like your blog. You have a good head on your shoulders. You always know just what to say. I truly appreciate this page. Neat post.

 171. Wow, wonderful weblog layout! How lengthy have you been running a blog for? you make blogging look easy. The entire look of your site is fantastic, let alone the content

 172. Im grateful for the post.Thanks Again.

 173. Im thankful for the blog post.Really thank you! Will read on…

 174. Thanks for the blog article. Really Cool.

 175. I was suggested this website by my cousin. I’m not sure whether this post is written by him as nobody else know such detailed about my problem. You’re amazing! Thanks!

 176. Judi Online zeggen:

  Thank you, I have just been looking for info approximately this topic for
  a while and yours is the greatest I’ve found out till now.

  But, what in regards to the bottom line? Are you sure concerning
  the supply?

 177. dominoqq zeggen:

  Oh my goodness! a tremendous article dude. Thank you However I’m experiencing problem with ur rss . Don’t know why Unable to subscribe to it. Is there anybody getting similar rss drawback? Anybody who is aware of kindly respond. Thnkx

 178. Fantastic goods from you, man. Ive study your stuff ahead of and youre just as well amazing. I enjoy what youve got right here, adore what youre stating and the way you say it. You make it entertaining and you even now manage to help keep it wise. I cant wait to go through additional from you. That is really an incredible weblog.

 179. togel online zeggen:

  Oh my goodness! a tremendous article dude. Thank you However I’m experiencing problem with ur rss . Don’t know why Unable to subscribe to it. Is there anybody getting similar rss drawback? Anybody who is aware of kindly respond. Thnkx

 180. Bandar QQ zeggen:

  I’d need to test with you here. Which is not one thing I normally do! I get pleasure from studying a put up that may make people think. Additionally, thanks for permitting me to remark!

 181. Anoniem zeggen:

  A formidable share, I simply given this onto a colleague who was doing just a little analysis on this. And he in reality bought me breakfast as a result of I discovered it for him.. smile. So let me reword that: Thnx for the treat! However yeah Thnkx for spending the time to debate this, I feel strongly about it and love studying extra on this topic. If possible, as you develop into expertise, would you mind updating your blog with more particulars? It’s extremely helpful for me. Large thumb up for this blog publish!

 182. penis extender zeggen:

  Great, thanks for sharing this blog article.Really thank you! Great.

 183. BNB token zeggen:

  This is the suitable blog for anybody who wants to search out out about this topic. You realize so much its virtually hard to argue with you (not that I truly would need…HaHa). You undoubtedly put a brand new spin on a subject thats been written about for years. Nice stuff, simply great!

 184. I’d need to test with you here. Which is not one thing I normally do! I get pleasure from studying a put up that may make people think. Additionally, thanks for permitting me to remark!

 185. Can I just say what a reduction to find someone who actually knows what theyre speaking about on the internet. You positively know learn how to carry a difficulty to light and make it important. Extra people must learn this and perceive this side of the story. I cant imagine youre not more common since you undoubtedly have the gift.

 186. penis sleeve zeggen:

  Great post.Really looking forward to read more. Much obliged.

 187. Micheal Offill zeggen:

  Fantastic goods from you, man. Ive study your stuff ahead of and youre just as well amazing. I enjoy what youve got right here, adore what youre stating and the way you say it. You make it entertaining and you even now manage to help keep it wise. I cant wait to go through additional from you. That is really an incredible weblog.

 188. I loved your blog.Really looking forward to read more. Want more.

 189. Superbet zeggen:

  I appreciate you sharing this article post.Thanks Again. Really Cool.

 190. Thanks so much for the article post. Really Cool.

 191. vibrator zeggen:

  “I’m curious to find out what blog system you’re utilizing? I’m having some small security problems with my latest website and I would like to find something more risk-free. Do you have any recommendations?”

 192. CCTV colombo zeggen:

  Very good blog.Thanks Again. Keep writing.

 193. Empire Today zeggen:

  “Very good article post.Really thank you! Cool.”

 194. Im thankful for the blog article.Thanks Again. Really Great.

 195. “Thanks for sharing, this is a fantastic article. Awesome.”

 196. rotulos zeggen:

  I appreciate you sharing this blog.Much thanks again. Awesome.

 197. I just wanted to let you all know that I added a new list. It has taken me awhile to let everyone know due to server issues. Everything should be back on track now.

 198. So of all the apps you mentioned, which one would you say is the best? I see a lot of tweets coming from tweetdeck, do you think that one is worth downloading? I just joined twitter a few weeks ago, andlove finding the best ways to utilize it, so thank you for this list.

 199. nhl jerseys zeggen:

  Thanks for your own work on this website. Kate loves carrying out internet research and it’s easy to understand why. Most people notice all relating to the lively means you deliver very helpful steps through the web site and as well encourage participation from visitors on the topic and our own girl is in fact being taught a lot. Have fun with the remaining portion of the year. You have been performing a really good job.

 200. Heya i am for the first time here. I found this board and I find It really useful & it helped me out a lot. I hope to give something back and aid others like you helped me.

 201. I like you blog (dйsolй, je suis francais, je parle mal anglais)

 202. When I originally commented I clicked the -Notify me when new surveys are added- checkbox and after this each time a comment is added I get four emails concentrating on the same comment. Is there in any manner you are able to eliminate me from that service? Thanks!

 203. The article is really very interesting! I will continue to try me here to keep you informed. Thank you!

 204. important site zeggen:

  I simply want to mention I am just newbie to blogging and site-building and seriously liked your blog site. Very likely I’m planning to bookmark your blog . You actually come with good article content. Many thanks for sharing your blog.

 205. Ellblarse zeggen:

  American Pharmacy Store cialis without a doctor’s prescription Zithromax No Prescription Overnight Shipping How To Last Longer Men

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.