Kinderen en zelfvertrouwen

zelfvertrouwen

Iedere ouder wil niets liever dan dat zijn kind een gelukkig mens wordt. Door je kind te koesteren, zijn eigenwaarde te helpen ontwikkelen en daarna stap voor stap los te laten geef je het een sterke basis mee: zelfvertrouwen. Dat is het fundament waarop het zelf verder kan bouwen aan een gelukkig leven.

Een sterk zelfbeeld heeft meer invloed op een leven dan een hoog IQ. Het blijkt dat kinderen met een hoge eigenwaarde zich beter ontwikkelen, zorgelozer zijn, langer doorgaan met een taak, meer zelfvertrouwen hebben en gelukkiger zijn. Kinderen worden niet met eigenwaarde geboren. Het moet worden opgebouwd tijdens het leven en diep van binnen worden verankerd. Het gaat om een innerlijk weten dat jij bijzonder bent. Zodat je je zelfrespect straks niet laat afhangen van cijfers, bezittingen of de mening van anderen.

Wanneer eenmaal een sterk zelfbeeld is ontwikkeld, zullen de meningen van anderen een kind niet verlammen. Een kind dat vol zelfvertrouwen een taak aanpakt, zal zich door een mislukking niet snel laten ontmoedigen, maar ervan leren. Een kind dat zichzelf accepteert, zal anderen accepteren. Want je kunt alleen maar geven wat je in jezelf draagt. Een kind dat geleerd heeft zichzelf lief te vinden zal daardoor ook liefde schenken aan anderen.
Hoe geef je ze zo’n basis mee?

Laat het kind voelen dat je van hem houdt.
Kinderen hebben liefde, aandacht en lijfelijk contact nodig om zich te kunnen hechten.
Na een paar maanden wil een kind namelijk van je wegkruipen. Om dat te kunnen doen, wil het eerst zeker weten dat er van hem gehouden wordt. Een kind dat veel liefde en aandacht krijgt, voelt zich verbonden met zijn ouders. Het krijgt daardoor het vertrouwen dat mensen aardig zijn en dat de wereld een veilige plek is. Vanuit die basiszekerheid kan een kind op ontdekkingsreis gaan. Het verlangen naar liefde is zowel voor jongens als meisjes van levensbelang. Mannen die met zachte hand zijn gekoesterd hebben later zelfs meer succes in hun werk en relaties, onderzocht psychiater Sebastian Kraemer: “Als je een echte man wilt, behandel je babyjongetje dan als zwak in plaats van sterk; dan zal hij sterk worden. Koester hem als een teer wezentje, vooral tussen de eerste en vijfde maand. Vertroetelen door lieve woorden en veel lijfelijk contact werkt zelfbewustzijn in de hand. Zo wordt een gevoel van eigenwaarde opgebouwd dat zich later uit door innerlijke kracht en niet door bluf of uiterlijk vertoon”.
Wie nooit iets mag, krijgt de boodschap: je kunt nooit iets.

Laat het kind voelen dat het uniek is.
Kinderen worden constant vergeleken met broertjes, zusjes, klasgenoten en hoe jijzelf ooit was. Ieder mens wil gewaardeerd worden om wie hij is. Dat betekent dat ook kinderen het gevoel willen hebben dat ze uniek zijn. Door hen niet te brandmerken: dat heb je van je vader en je oma was ook al zo. Als ze leren dat ze uniek mogen zijn, accepteren ze dat iedereen anders is. Kinderen die zich uniek mogen voelen, ontpoppen zich eerder als leider dan als volgzaam schaap. Ze leren namelijk: ik hoef niet mee te hollen met de massa, ik kan zelf ook een voorbeeld zijn.

Ga ontspannen om met overtredingen.
Als een kind wordt gewaardeerd, leert het: ik ben niet wat ik doe. Ik kan dus een glas omstoten en dat maakt die actie misschien onhandig, maar ik, als mens, ben niet onhandig. Daardoor weet het: ik mag fouten maken zonder dat ik iemand teleurstel. Als een kind verveeld met zijn been tegen de muur schopt, zeg dan niet: “wat ben jij irritant. Stop daar eens mee!”. Op die manier leg je de nadruk op de handeling en doe je ook iets aan het gedrag. Want elk gedrag dat continue wordt herhaald, verandert in een gewoonte. En ingesleten gewoonten zijn moeilijk af te leren.
Feit is dat je als ouder minder snel iets zegt tegen een kind dat lekker speelt dan tegen een kind dat zijn kauwgom laat klappen. Maar niemand kan groeien bij een voortdurende stroom van kritiek. Zorg er daarom voor dat je vaker prijst dan terechtwijst. Complimenten laten je naar de hemel reiken, commentaar laat je kruipen. Geef voor elk punt van kritiek minstens zeven complimenten. Omdat jij als geen ander weet dat kritiek langer blijft hangen dan een vriendelijk woord. (Vanuit spirituele inzichten wordt hier anders naar gekeken. Met het geven van complimenten zeg je eigenlijk: ”Ik weet wat goed is van je” en leg je de beoordeling buiten het kind. Een kind kan bij zelfbeoordeling gebracht worden. Dan krijgt het zelfvertrouwen. Wel kun je iets bewonderen. Maar wees altijd eerlijk. Te veel becomplimenteren, maakt kinderen juist onzeker. Anna)

Zie de zonzijde.
Wil je dat kinderen genieten van het leven? Zorg er dan voor dat jij zelf ook de zonzijde ziet. Kinderen die opgroeien in een positieve omgeving, leren hun zegeningen tellen. Een positieve benadering maakt het verschil tussen een grauw bestaan of een zonnig leven. Houd zelf een dankbaarheiddagboek bij en zie hoeveel jezelf hebt om er gelukkig over te zijn. Vraag elke dag aan tafel: “Wat was het leukste dat je vandaag hebt meegemaakt?”. En vertel ook als ouders wat je die dag blij heeft gemaakt.

Stimuleer mooie gedachten.
Geef kinderen de vrijheid om te ontdekken wat ze graag doen. Stimuleer ze bij elke passie in hun leven. Zij hollen net als wij hun gedachten achterna en dat zijn er volgens onderzoek zo’n 50.000 per dag. Laat ze dus vrij om mooie gedachten, grote dromen en diepe wensen te koesteren; ook al zijn het niet de jouwe of denk je dat ze niet haalbaar zijn. Geef je kind de vrijheid om zijn wensen zoveel mogelijk te volgen, het heeft er een leven lang profijt van.

Geef het goede voorbeeld.
Je eigen leven is het enige opvoedboek dat jouw kind leest. Leef dus zelf het leven dat je je kinderen gunt. Wil je dat ze delen? Doe het zelf. Geef aan de vrouw die met een collectebus aan de deur komt en aan de man met de daklozenkrant. Vraag mensen die onverwacht voor de deur staan een hapje mee te eten. Je eigen gedrag blijft de beste opvoedstrategie.

Laat je kind zelf beslissingen nemen.
Het doel van ouderschap is kinderen leren hun eigen ouder te zijn. Als een kind eigenwaarde heeft ontwikkeld, is het daarom tijd voor een volgende stap: de ontwikkeling van zelfvertrouwen. En daarvoor moet een kind de kans krijgen zelf in actie te komen.
Wie nooit iets mag, krijgt de boodschap: je kunt het niet. Wat blijkt? Kinderen vallen minder, stoten zich minder en raken minder snel gewond als ze alleen op een klimtoestel kunnen spelen dan wanneer zij voortdurend in de gaten worden gehouden. Stel je voor dat jij op je werk de hele dag hoort: “Pas op, zal ik je helpen, lukt het wel?”. Daar zou je toch doodnerveus van worden….
Je kunt overdreven voorzichtig zijn (door je kind altijd uit de buurt van water te houden) of een kind ervan weerhouden nieuwe dingen uit te proberen (omdat jij er zelf bang voor bent). Je kunt het voeden met angst (door te zeggen dat er een boze wolf komt als het niet gaat slapen), het aanmoedigen zich helemaal afhankelijk van jou te maken (omdat het je een lekker gevoel geeft), het bestraffen als het in een boomhut is geklommen (omdat het zou kunnen vallen). Maar een sterk, onafhankelijk mens dat vol zelfvertrouwen de hemel bestormt, wordt het er niet van.
Ieder kind zegt zodra het kan praten ik wil het zelf doen. Dat is niet voor niets. Kinderen blijken minder driftbuien te hebben als ze af en toe iets mogen proberen. Elke geslaagde actie laat het zelfvertrouwen groeien.

Laat het kinderen zorgeloos genieten.
Complimenteer een kind niet alleen met het resultaat, bijvoorbeeld een mooie tekening, maar vooral met de actie: het tekenen zelf. Er zijn kinderen die zichzelf voortdurend opzwepen om maar resultaat te boeken maar intussen vergeten te genieten. Kinderen hoeven niet naar perfectie te streven, ze moeten kunnen lachen, spelen en gek doen. Het gaat niet alleen om cijfers, beloningen en medailles. Het gaat er vooral om eerst kind te mogen zijn. Zonder de constante druk om te streven naar meer, beter, best. Zonder achterom te hoeven kijken. Als je het leven als een wedstrijd ziet, ben je altijd met anderen bezig om je eigenwaarde te bepalen. Kinderen kunnen ons leren hoe prettig het is zorgeloos te genieten. Duw hen dus niet in ons beloningssysteem. Maar zie hoe prettig het is om simpelweg gelukkig te zijn.

Leer het kind het onbekende te omarmen.
Het leven is verandering, kijk maar naar je lichaam, je kleding, je mening. Leer kinderen daarom nieuwe wendingen met open armen te ontvangen, moedig hen aan risico’s te nemen en onbekende paden te bewandelen. Externe veiligheid bestaat niet, dat zie je bij een kredietcrisis. Ga dus met je kinderen voor innerlijke zekerheid, het gevoel dat je alles aankunt. Dat bereik je door kinderen aan te moedigen andere gerechten te proberen, al is het maar een klein hapje. Enthousiast te zijn als ze vragen stellen bij gezag, ook al wordt er aan dat van jou getornd. Plan hun leven niet vol met activiteiten; maar geeft hen tijd zelf op ontdekkingsreis te gaan. Laat hen kennismaken met diverse stromingen: het christendom, de islam, het boeddhisme en het humanisme. Laat hen ervaren wat het is om een wereldburger te zijn.

Durf los te laten.
Onze grootste rijkdom ligt niet in wat we hebben, maar in wat we durven los te laten.
Het gaat er bij het opvoeden om de balans te vinden tussen liefdevol vasthouden en vol vertrouwen los te laten. Loslaten geeft een kind de zekerheid dat het iets kan en dat je als ouder vertrouwen hebt.
Wijs de weg naar een kleurrijk leven en stap dan zelf opzij. Dat doe je door kinderen te stimuleren nieuwe ervaringen op te doen. Zij zullen ervaren dat je steeds andere vaardigheden nodig hebt om iets te bereiken, dat je grenzen kunt verleggen.

Zo help jij je kind om zelfbewust en vol zelfvertrouwen de wereld in te gaan.

(journalist en schrijfster Christine Pannebakker, Happinez nr 2, 2009)

61 Responses to Kinderen en zelfvertrouwen

 1. AwesomeVery goodSuperbWonderfulFantasticExcellentGreat sitewebsiteblog you have here but I was curiouswanting to knowcurious aboutwondering if you knew of any user discussion forumsmessage boardscommunity forumsdiscussion boardsforums that cover the same topics talked aboutdiscussed in this articlehere? I’d really lovereally like to be a part of grouponline communitycommunity where I can get advicefeed-backresponsesopinionscommentssuggestionsfeedback from other knowledgeableexperienced individualspeople that share the same interest. If you have any recommendationssuggestions, please let me know. Bless youThanks a lotKudosCheersMany thanksThank youAppreciate itThanks!

 2. Aurelio Grebe zeggen:

  There is noticeably a bundle to know about this. I assume you made certain nice points in features also. Go to my website : http://www.neofic.com .

 3. Ankara Nakliyat Firması olarak biliyoruzki Evden eve nakliyat zor ve profesyonellik gerektiren bir iştir. Yetiştirilmiş eleman kadrosu, kapalı kasa araçlar, sigortalı taşımacılık, özenle seçilmiş paketleme malzemeleri, ücretsiz expertiz hizmeti, eşyalarınızın demontaj ve montaj işlemleri, tam zamanlı çalışma ve müşteri, memnuniyetini en ön planda tutmak gibi bir çok birikime sahibiz. Biliyoruz ki işinizi en güzel şekilde yerine getirecek firma biziz. Uzman kadromuz ve egitimini almış personellerimiz ile evden eve nakliyat, büro – ofis taşımacılığı, kurumsal nakliyat hizmeti sunmaktayız.

 4. Earnest Staude zeggen:

  HeyHowdyHi thereHeyaHey thereHiHello! I knowI realizeI understand this is kind ofsomewhatsort of off-topic buthowever I hadI needed to ask. Does running aoperating abuilding amanaging a well-established blogwebsite likesuch as yours take arequire a lot ofmassive amountlarge amount of work? I’mI am completely newbrand new to bloggingoperating a blogwriting a blogrunning a blog buthowever I do write in my diaryjournal dailyon a daily basiseverydayevery day. I’d like to start a blog so I canwill be able tocan easily share mymy ownmy personal experience and thoughtsviewsfeelings online. Please let me know if you have anyany kind of suggestionsideasrecommendations or tips for newbrand new aspiring bloggersblog owners. Appreciate itThankyou!

 5. Blanca Glymph zeggen:

  You are not right. I suggest it to discuss. Write to me in PM.

 6. What a excellent viewpoint, nonetheless is just not produce every sence by any means discussing this mather. Just about any technique thanks and also i had try and discuss your post directly into delicius but it surely appears to be an issue in your blogging is it possible you should recheck this. thank you just as before.

 7. forex fbi zeggen:

  When was this posted?

 8. We’ve study some great products in this article. Certainly benefit book-marking to get returning to software trading saham. I ponder just how a great deal of efforts you placed to produce these fantastic informative internet site.

 9. celebrity influencers Hi there, only turn into aware of your current web site via Search engines, and discovered that it’s actually informative. I am just usually cautious to get brussels. I’m going to enjoy for people who keep on this in future. Many some others might be benefited from your own producing. Regards!

 10. Martin Frikken zeggen:

  Learning graphic editing software is even pricier. Chalkboard is a popular and always interesting graphic style that is often used in food and drink industry, for apparel, even company branding. There are many kinds of a chalkboard art – vintage, modern, grunge, black/white, color chalk, retro-hipster, art deco, etc. Any chalkboard style is interesting and attracting if done right – but don’t get your chalk artwork from someone who will butcher it, use cheap fonts and make it look cheezy. There are many online portals, forums and galleries dedicated to this “art phenomenon” that came back some 10 years ago and is here to stay for a long haul. You can also check many pinterest tags, websites like chalkboardstyle.com, etc. It’s easy to find good chalkboard artwork online. There are even sellers on Fiverr who will create you amazing chalk artwork for a price of a beer or two. You don’t have to learn photoshop and other graphic programs just to design your own chalkboard menus and flyers. But if you’re into DIY, there are also many chalkboard kits, sets and premade templates that will make your life much easier:) Happy Chalkboarding!

 11. HelloHey thereHeyGood dayHello thereHowdyHi thereHi! Do you use Twitter? I’d like to follow you if that would be okokay. I’m definitelyundoubtedlyabsolutely enjoying your blog and look forward to new updatesposts.

 12. Fantastic factors totally, you recently picked up a whole new audience. What may possibly people recommend concerning your publish which you simply created 1 . beli vffs indonesiaweek during the past? Any sure?

 13. Selina Hladek zeggen:

  I beloved as much as you will obtain performed proper here. The comic strip is tasteful, your authored material stylish. nonetheless, you command get got an nervousness over that you wish be delivering the following. ill for sure come further previously again as exactly the similar nearly a lot continuously inside of case you defend this hike.

 14. ejaculating zeggen:

  Currently it seems like WordPress is the preferred blogging platform available right now. (from what I’ve read) Is that what you’re using on your blog?|

 15. You completed several nice points there. I did a search on the subject and found a good number of folks will consent with your blog.

 16. orgasm zeggen:

  Hi there, just became aware of your blog through Google, and found that it’s truly informative. I’m gonna watch out for brussels. I will appreciate if you continue this in future. Many people will be benefited from your writing. Cheers!|

 17. Tora Gross zeggen:

  Halloween is approaching again. Get awesome DIY Ideas, editable posters, cinemagraphs, flyer, backgrounds on time. Check http://bit.ly/halloweendesigns

 18. Cool article! Amazing article over this website. It’s pretty worth enough for me. In my view, if all web owners and bloggers made good content as you did, the web will be much more helpful than ever before. I couldn’t resist commenting. I ‘ve spent some time looking for such article. I will also share it with a couple of friends interested in it. I have just bookmarked this web. Finished with the task done, I will visit some free live blonde cams. Vielen Dank!! Greetings from Odessa!

 19. hello!,I love your writing very much! share we communicate extra approximately your article on AOL? I require an expert in this house to resolve my problem. Maybe that is you! Having a look forward to look you.

 20. That is definitely actually attention-grabbing, You are a incredibly experienced blog writer.. aplikasi berita saham terkini I have got joined ones feed and search in front to help seeking really your wonderful submit. Moreover, I’ve discussed your web site in my web sites

 21. Harley Auslam zeggen:

  Trick or Treat | Ultimate Halloween Creative Resources – http://bit.ly/halloweendesigns

 22. Ettie Honey zeggen:

  genuine chalkboard design services and sets for download – http://bit.ly/customchalkboards

 23. van su zeggen:

  And we are equally blessed to have stunning children, family and friends.Last evening L & M were here for supper and bridge. L’s birthday.THis weekend M, L and Cathy are off to a game reserve. Ally and I have a weekend together.

 24. I visited several websites except the audio quality for audio songs current at this site is genuinely superb.

 25. Sexy fat girls zeggen:

  Are you the type of guy who likes to look at fat girls naked? If so, then https://t.frtyh.com/755v8haio0?aff_id=29696&offer_id=5331&bo=2753,2754,2755,2756 is the site you’ve been searching for. It’s full of nothing but sexy fat women. These big beautiful women are exactly what your eyeballs have been begging to see. Don’t be surprised if you pop a boner while looking at these hefty honeys. They’re full of curves and are exactly what your penis likes.

 26. Sweet blog! I found it while surfing around on Yahoo News. Do you have any suggestions on how to get listed in Yahoo News? I’ve been trying for a while but I never seem to get there! Thanks

 27. I like it! Interesting information over here. It’s pretty worth enough for me. In my view, if all website owners and bloggers made good content as you did, the net will be much more useful than ever before. I couldn’t refrain from commenting. I ‘ve spent 3 hours looking for such informations. I’ll also share it with some friends interested in it. I’ve just bookmarked this website. Right now with the work done, I going to visit some online trans cams. Danke!! Greetings from Indianapolis!

 28. Link Webpage zeggen:

  Great concerns entirely, you only gained a whole new audience. Just what exactly is it possible aplikasi prediksi saham terkini you suggest in regards to your post you created a 1 week in past times? Any kind of selected?

 29. Tired of not having a special someone? Maybe you just want to get laid and nothing else. It doesn’t matter what type of relationship you’re looking for. You can find it at https://t.irtyc.com/j86z7cbgsg?aff_id=29696&offer_id=3785&bo=2753,2754,2755,2756 There are plenty of single ladies here. The weekend is almost here. Find someone to spend it with. Who knows, you might even get lucky.

 30. youtube terbaik zeggen:

  You are aware of thus considerably in relation to this particular issue, generated my family i believe trust it via a number of diverse angles.. youtube terbaik It is such as males and females aren’t captivated except in cases where it really is a thing to accomplish using Lady crazy! Your special things nice. Constantly take care of up!

 31. Hot adult fun zeggen:

  You’re not here to sip tea and eat cookies. What you want is a super good time in the wonderful world of adult. We’re talking about stuff that will make your dick hard. That’s what you should expect when visiting https://t.irtyc.com/8g5ie1dedc?aff_id=29696&offer_id=2104 You aren’t going to be able to keep your hands off of yourself. Don’t even think twice about it. Head on over there and make your penis smile.

 32. Sexy adult cams zeggen:

  There’s absolutely nothing more fun than adult cams. You can spend all day long talking to sexy babes. That’s why the internet was invented. This site is full of nothing but the hottest girls who love to take it off. Check out https://t.irtyc.com/9bh119pyww?aff_id=29696&offer_id=3664&nopop=1 and see for yourself. You’ll be amazed after just one visit. These girls are easy on the eyes and they know how to have a good time.

 33. Are you sick and tired of being lonely? Why should you not have someone special in your life? Everyone deserves to find love. You can find that and a whole lot more at https://t.irtyc.com/avekqggwlc?aff_id=29696&offer_id=3785&bo=2753,2754,2755,2756 This is one of those sites where it’s super easy to hook up. You’ll meet all kinds of girls. Don’t sit on the couch and hang out online all night. Hook up with a chick and have yourself a little fun. Every guy deserves to have a gal in his life. What are you waiting on?! Connect with a cutie today and put a smile all over your face.

 34. CoreqrKal zeggen:

  buy viagra canada pharmacy
  viagra connect
  buy viagra buy pills online
  [url=http://viagranbdnr.com/]viagra connect[/url]
  can women use viagra tablet

 35. Sung Diventura zeggen:

  Wonderful article! This is the kind of info that are meant to be shared around the net. Shame on Google for now not positioning this publish upper! Come on over and consult with my site . Thanks =)

 36. Get laid today zeggen:

  Are you looking to get laid today? As in right this fucking minute? If so, then you need to check out https://t.hrtye.com/ze97vsfi2o?aff_id=29696&offer_id=5614&nopop=1 This is the one site where you can get some action the same day you join. Don’t even fool around with Facebook and those other so called dating sites. You’re never going to get laid at any of those places. There’s all kinds of pussy just waiting for you to pound it silly here. Don’t forget to buy a box of condoms while you’re out today. You’re going to need them!

 37. sometimes skinny jeans are not comfortable to wear, i would always prefer to use loos jeans`

 38. Your blog on Kinderen en zelfvertrouwen – Spiritualiteit in opvoeding en onderwijs is awesome. I hope you can continue writing many more article soon. Viva spiritualiteit-in-de-opvoeding.nl

 39. Are you the type who loves porn? If so, then you need to take this free survey https://t.grtyo.com/atveuqd9hc?aff_id=29696&offer_id=2680&bo=2786,2787,2788,2789,2790 Answer each and every question and get a freebie afterwards. This is something that every porn lover needs to check out. You even get to see the world famous pornstar Dillion Harper. She’s showing plenty of cleavage and has a special message for you!

 40. There’s nothing hotter in this entire world than seeing two girls make sweet love. Seeing a girl face deep in pussy is a dream come true. Dreams have a way of turning into reality at https://t.frtyt.com/ekuezzm5kw?aff_id=29696&offer_id=5407&nopop=1 This site is dedicated to stepsisters who love to lick and finger each other. You always knew stepsisters did this sort of thing with each other. You just never seen it with your own eyes until now!

 41. Cool info! Interesting information over here. It is pretty worth enough for me. Personally, if all website owners and bloggers made good content as you did, the web will be a lot more useful than ever before.| I could not refrain from commenting. I have spent 2 hours searching for such informations. I’ll also share it with a couple of friends interested in it. I have just bookmarked this website. Done with the search done, I’ll find some online homo cams. Gracias!!!Greetings from New York!

 42. Cool one! Interesting informations over here. It’s pretty worth enough for me. Personally, if all website owners and bloggers made good content as you did, the web will be a lot more useful than ever before.| I could not resist commenting. I ‘ve spent 2 hours looking for such infos. I will also share it with a couple of friends interested in it. I have just bookmarked this web. Finished with the search done, I going to enjoy some live gay cams. Gracias!!!Greetings from Los Angeles!

 43. Irma Ghramm zeggen:

  Fantastic blog! Do you have any tips and hints for aspiring writers? I’m planning to start my own website soon but I’m a little lost on everything. Would you suggest starting with a free platform like WordPress or go for a paid option? There are so many choices out there that I’m totally overwhelmed .. Any tips? Bless you!

 44. I love it when people come together and share thoughts. Great website, stick with it!

 45. Does your site have a contact page? I’m having problems locating it but, I’d like to send you an e-mail. I’ve got some ideas for your blog you might be interested in hearing. Either way, great blog and I look forward to seeing it improve over time.

 46. Good one! Interesting informations over this web. It’s pretty worth enough for me. In my opinion, if all webmasters and bloggers made good content as you did, the net will be a lot more useful than ever before. I couldn’t refrain from commenting. I’ve spent some time trying to find such article. I’ll also share it with a couple of friends interested in it. I have just bookmarked this web. Done with the job done, I going to enjoy some model sexy cams. Thanks!! Greetings from Florida!

 47. redporn zeggen:

  I would like to thank you for giving us such a great explanation. You are doing good job. Keep write article like this one! I have bookmark this blog for New update about SEO…

 48. Greetings! Very useful advice in this particular post! It is the little changes which will make the greatest changes. Thanks a lot for sharing!

 49. Hi would you mind stating which blog platform you’re using? I’m going to start my own blog in the near future but I’m having a hard time making a decision between BlogEngine/Wordpress/B2evolution and Drupal. The reason I ask is because your layout seems different then most blogs and I’m looking for something unique. P.S My apologies for getting off-topic but I had to ask!

 50. Terrific work! This is the type of information that are supposed to be shared around the web. Disgrace on the seek engines for not positioning this submit upper! Come on over and discuss with my website . Thank you =)

 51. Wonderful website. Lots of helpful info here. I am sending it to a few pals ans also sharing in delicious. And obviously, thanks for your sweat!

 52. An interesting discussion is worth comment. I believe that you should publish more about this topic, it may not be a taboo matter but usually folks don’t discuss these subjects. To the next! Cheers!!

 53. I’m no longer sure the place you are getting your information, but great topic. I must spend some time finding out more or working out more. Thank you for great info I used to be looking for this info for my mission.

 54. Sonja Keffer zeggen:

  Hello terrific website! Does running a blog such as this take a great deal of work? I’ve virtually no knowledge of computer programming however I was hoping to start my own blog in the near future. Anyhow, should you have any suggestions or techniques for new blog owners please share. I understand this is off topic but I simply had to ask. Thanks!

 55. I’ve been having issues with my Windows hosting. It has set me back quite a bit while making the next list. This is the current list that I have. I should add another list in less than a week. I’ll let you all know when the next list is ready. Thank you for your patience.

 56. When someone writes an piece of writing he/she maintains the idea of a user in his/her brain that how a user can be aware of it. Therefore that’s why this piece of writing is outstdanding. Thanks!

 57. vans shoes zeggen:

  I in addition to my pals ended up following the excellent recommendations from the website and so all of a sudden I had an awful feeling I never expressed respect to the web blog owner for those techniques. All the guys happened to be so joyful to read them and have pretty much been making the most of them. Appreciate your genuinely simply helpful and then for pick out variety of smart issues most people are really needing to discover. My very own sincere regret for not saying thanks to earlier.

 58. Thank you for sharing with us, I think this website genuinely stands out : D.

 59. yeezy boost zeggen:

  I am only writing to make you understand what a magnificent encounter my friend’s daughter enjoyed browsing your blog. She picked up lots of things, with the inclusion of what it’s like to have a very effective giving character to have the mediocre ones really easily gain knowledge of certain complicated issues. You truly exceeded visitors’ expected results. Thanks for distributing such necessary, dependable, informative and unique guidance on that topic to Tanya.

 60. Have you ever considered about adding a little bit more than just your articles? I mean, what you say is fundamental and all. But think of if you added some great visuals or videos to give your posts more, “pop”! Your content is excellent but with pics and clips, this blog could undeniably be one of the best in its niche. Very good blog!

 61. I simply want to tell you that I am just beginner to blogging and absolutely loved you’re website. Most likely I’m want to bookmark your site . You definitely have superb posts. Thanks a lot for revealing your website page.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.